Blog Detail

  • Home
  • Чим лікувати кашель курця? ТОП 7 порад як позбутися!
Чим лікувати кашель курця? ТОП 7 порад як позбутися!

Чим лікувати кашель курця? ТОП 7 порад як позбутися!

Що таке куріння?

По суті це процес, при якому людина вдихає суміш, в якій крім нікотину міститься чимало отрут і токсинів. Мета – змінити психічний та фізичний стан.

Дані від всесвітньої організації охорони здоров’я свідчать, що 90% курців страждають від кашлю, спричиненого курінням. Причина в тому, що отруйні речовини з диму подразнюють слизову оболонку органів дихання. Така дія викликає першіння в горлі, яке переходить у кашель. Якщо курець регулярно повторює цей процес, то кашель стає хронічним, що згодом призводить до таких тяжких та іноді смертельних захворювань, як туберкульоз, пневмонія чи рак органів дихання.

Кашель курця не виникає після першої сигарети, а через 5 років спливе ця проблема. Щоб не пропустити симптоми захворювання, із появою постійного кашлю потрібно звернутися до лікаря. Важливо переконатися, що причиною є саме куріння. Більше корисних порад щодо позбавлення кашлю дивіться тут https://studioleo.com.ua/?p=25768.

Симптоми кашлю курця такі:

  • перша ознака – першіння в горлі, яке виникає вранці (зазвичай не сильне, тому на нього рідко звертають увагу);
  • з’являється сухий кашель;
  • згодом, кашель стає вологим, відходить мокротиння (зелене, жовте або безбарвне);
  • при сильному кашлі відсутні симптоми респіраторного захворювання (температура, озноб тощо);
  • кашель може турбувати не лише вранці, після пробудження, а й протягом усього дня;
  • задишка, особливо під час активної діяльності;
  • може спостерігатися нудота.

Кожен із вищевказаних симптомів проявляється і посилюється з часом, якщо людина продовжує курити.

Чим лікувати кашель курця? ТОП 7 порад як позбутися!

Чи є спосіб позбутися кашлю та інших негативних проявів куріння? Звичайно, якщо слідувати алгоритму:

  1. Перша умова – забути про куріння. Спочатку відмовитися від цигарок, потім подолати потяг і, зрештою, кинути назавжди. Пройде лише 72 години без куріння та організм запустить механізми відновлення. Бронхіальне дерево розслабиться і кашель ослабне. Організм почне сам боротися із наслідками куріння. Вам залишиться допомогти йому в цьому хоча б протягом першого року.
  2. На щоденній основі використовуйте дихальні практики, займайтеся йогою, медитуйте. Можете 2 рази на день – робіть. Що таке дихальні практики? В Інтернеті їх багато. Знайдіть, вивчіть та застосовуйте. По суті, це 5-10-хвилинні дихальні вправи, спрямовані на фізичне відновлення органів дихання, проте вони благотворно впливають і на психологічне здоров’я.
  3. Що допомагає організму відновитися? Вітаміни, мінерали та інші поживні речовини. Тому перегляньте своє харчування. Овочі та фрукти, продукти багаті вітамінами та клітковиною, зелень та молочні продукти. У раціоні курця обов’язково мають бути такі продукти: молоко і сир, зелень (спаржа, шпинат), печінка, цибуля та часник, капуста та свіжі ягоди, куркума та імбир, житній хліб. Що ще важливо – це велика кількість рідини. Пийте якомога більше води, щоб не допускати сухості в роті і прізвища в горлі.
  4. Наступна допомога організму – муколітики. Це препарати, які є ефективними при бронхіті. Вони розріджують і виводять харкотиння, тим самим очищаючи легені. Ліків багато, тому вибирайте за ціною, виробником або іншими параметрами, які вам важливі.
  5. Інгалятори також допомагають очистити легені та сприяють оздоровленню. Їх можна купити в аптеці чи через інтернет. Чим заправити? Трав’яні збори або ефірні олії. Однак пам’ятайте, що багато рослинних препаратів можуть бути сильними алергенами. Якщо протипоказань немає, такі інгалятори допоможуть при сильному кашлі, у тому числі у курців.
  6. Лазня та сауна – наступні помічники. Гаряче повітря, вологість, ефірні олії хвої або евкаліпта добре сприяють очищенню легень, виводять токсини та шлаки. Без фахівця такі процедури краще не проводити, тому що причини кашлю можуть бути різні і в деяких із них лазня може зашкодити.
  7. Звичайно, без спорту оздоровлення організму буде не повним. Не обов’язково вибирати щось важке, хай це буде біг чи плавання. Помірні фізичні навантаження та правильне дихання допоможуть очистити легені та прискорити відновлення після тривалого куріння.

Усі ці заходи допоможуть відновити здоров’я. Однак, для боротьби з нікотиновою залежністю, психологічне здоров’я не менш важливе. Підберіть спеціаліста та виберіть програму з психогігієни, пройдіть курс психопрофілактики. Це допоможе залишитися психологічно здоровими.

Write a comment