Blog Detail

  • Home
  • Стрибки зростання у дітей до року
Стрибки зростання у дітей до року

Стрибки зростання у дітей до року

У перший рік життя ваш малюк зазнає колосальних змін: активне зростання тіла та внутрішніх органів, розвиток фізичних та психічних здібностей вимагають багато сил та енергії. Не завжди дитина може легко з цим впоратися. І якщо раптом на тлі повного благополуччя вам здалося, що малюка ніби підмінили, і він став поводитись інакше, швидше за все, дитина вступила в чергову кризу зростання.

До року малюк може подолати до 7 стрибків зростання, докладніше про кожен етап читайте тут https://dai.kiev.ua/skachki-zrostannya-u-grudnichka-i-ditej-do-roku-kalendar/. І в цей момент йому потрібна особлива увага та підтримка.

Коли виникають кризи зростання?

1 стрибок – в 1-1,5 місяці.

2 стрибок – у 2 місяці.

3 стрибок – у 3 місяці.

4 стрибок – на 4-му місяці.

5 стрибок – у півроку.

6 стрибок – на 8-9 місяці життя малюка.

7 стрибок – у 10 місяців.

Стрибки зростання у дітей до року

Стрибки зростання тривають від 2-3 днів до кількох тижнів і найчастіше плавно перетікають один в інший.

Прояви можуть супроводжуватися підвищеною примхою, посиленим апетитом, порушенням сну.

Особливо виражені кризи зростання під час освоєння нових навичок (коли малюк починає тримати голівку, перевертатися, повзати, сидіти, стояти та ходити).

У такі періоди дитині потрібний особливий догляд та турбота, адже вона вчиться новій, і це може турбувати і навіть лякати її.

Важливо розуміти, що як би не було складно, все рано чи пізно закінчується, а ваше маля відкриває більше і більше можливостей для пізнання навколишнього світу.

Write a comment