Blog Detail

  • Home
  • В’ялена суниця
В'ялена суниця

В’ялена суниця

Беремо свіжі, зрілі (але не перестиглі) ягоди суниці, обов’язково сортуємо їх за величиною, ретельно миємо в кип’яченій холодній воді.

Потім висушуємо їх і видаляємо чашолистки, після чого кладемо в скляну або емальовану тару, кожен шар пересипаємо цукровим піском (400гр. на 1кг. ягід). Більше про користь сушеної суниці можна почитати у цій статті https://zhitomir.in.ua/sushena-sunicya-korisni-vlastivosti-ta-protipokazannya/.

Тару закриваємо кришкою та 24 години, при температурі 22 градуси, витримуємо для відділення соку.

Ягоди за цей час стають пружними та еластичними.

Сік, що утворився, зливаємо в простерилізовані банки, закриваємо їх кришками і ставимо в холодильник.

Теплову обробку не застосовуємо, якщо сік буде використаний протягом 2,5 місяців. Якщо ж сік заготовляти на більш тривале зберігання, то його нагрівають до температури 85 градусів, після чого зливають в простерилізовані банки, закочуючи кришками.

Готуємо сироп 350 гр. цукру та 350 гр. води на 1 кг. продукту і доводимо до кипіння, куди і перекладаємо масу, що залишилася після приготування соку.

Все перемішуємо дерев’яною лопаткою, накриваємо кришкою ємність і витримуємо протягом 7 хвилин при температурі 90 градусів.

Після цього масі даємо охолонути до температури 60 град., Сироп через сито зливаємо в банки, які закочуємо. Отриманий напівфабрикат охолоджуємо.

В'ялена суниця

М’якуш повинен бути не розварений, а тільки добре прогрітий.

Після чого продукт, у два шари, складаємо на сітчастий лист, який ставимо в духовку. Температуру в духовці доводимо до 85 град. та витримуємо в ній продукт 30 хвилин.

Після повного остигання суницю ворушать дерев’яною лопаткою та теплову обробку повторюють ще 2 рази при температурі 75 град.

Після цього продукт складають у сито та витримують 6-8 годин (якщо є можливість при температурі 30 град.) або при кімнатній 9 годин.

Продукт періодично струшують.

Після цього в’ялену суницю перекладають у паперові пакети та витримують 5 днів для вирівнювання вологості.

Потім суницю разом з паперовими пакетами укладають у поліетиленові мішки або зсипають у скляні банки, які щільно закривають.

Зберігають в’ялену суницю при температурі 12-18 градусів.

Write a comment