Blog Detail

  • Home
  • Як зробити кістки міцнішими і сильнішими природним чином

Як зробити кістки міцнішими і сильнішими природним чином

Кістки – це система підтримки організму, тому важливо зберігати їх сильними та здоровими. Кістки часто ламаються та знову відновлюються. Перед досягненням піку кісткової маси до 30 років організм швидше створює нову кісткову тканину. Але після 30 років баланс кісткової маси природно змінюється.

Це призводить до більшої втрати кісткової маси, що призводить до остеопорозу. У цей час кістки стають слабкими та тендітними. На щастя, зміна звичного способу життя може допомогти вам природним чином зміцнити свої кістки, ось декілька порад, які ми вибрали на порталі mostrda.org.ua.

  1. Силові тренування

Якщо ви жінка у постменопаузі, виконуйте низькоефективні тренування двічі-тричі на тиждень. Спробуйте зробити вправи або тренування, такі як вправи з гантелями, аеробіка, ходьба або біг підтюпцем.

Як зробити кістки міцнішими і сильнішими природним чином

  1. Танцювальні вправи

Танці – відмінна та ідеальна вправа для збільшення щільності кісткової тканини. Танці збільшують вагу, через м’язи та кістки, що допоможе зберегти ваші кістки сильніше, природним чином. Танцюйте під свою улюблену музику та отримуючи задоволення зміцнюйте кістки.

  1. Доповнення до вітаміну D

Чи знаєте ви, що вітамін D є основним фактором густини кісткової тканини? Тому що вітамін D допомагає організму із підвищеною абсорбцією кальцію. Якщо ви не можете споживати продукти, багаті на вітамін D, спробуйте приймати добавки вітаміну D.

  1. Відмовтеся від газованих напоїв

Вживання надто великої кількості газування може вплинути на кістки. Газування підвищує ризик перелому стегна у жінок на 14 відсотків. Дослідження показали, що це може бути пов’язане із содою, кофеїном, фосфором або цукром, що заважає кальцієвим рівням.

  1. Включіть більше риби до раціону

Спробуйте включити до свого раціону різні види риб. 100 г лосося пропонують хорошу кількість вітаміну D. Дві консервовані сардини, консервований тунець і т. д. також містять вітамін D. Спробуйте щодня їсти цю рибу.

Як зробити кістки міцнішими і сильнішими природним чином

  1. Біг

Біг – хороше тренування, і якщо ви бігаєте від однієї до двох хвилин на день, це забезпечить інтенсивне тренування для тіла. Це покращить здоров’я кісток, оскільки висока активність стимулює кісткові клітини, що, своєю чергою, покращує щільність кісток.

  1. Стрибки

Відомо, що жінки, які стрибали від 10 до 20 разів двічі на день протягом чотирьох місяців, отримували більшу щільність кісткової тканини стегна в порівнянні з жінками, які не стрибали. Стрибки створюють мікро-стрес у кістках, що допомагає відновити кістки та робить їх міцнішими.

  1. Вживання збалансованих страв

Їжте суміш добре збалансованих страв, таких як фрукти, овочі, цілісні зерна, горіхи, молочні продукти та морепродукти. Вони містять багато вітамінів та мінералів, які покращать щільність кісток. Тому що вони містять поживні речовини, такі як вітамін K, вітамін B6, вітамін B12, магній та фосфор.

  1. Використовуйте менше тваринного білка

Наявність великої кількості тваринного білка може впливати на нирки, що призводить до втрати кальцію. Низький рівень кальцію в організмі може сприяти втраті кісткової маси. Переконайтеся, що заповнюєте свою тарілку білковими продуктами рослинного походження.

Як зробити кістки міцнішими і сильнішими природним чином

  1. Кулінарія із травами

При приготуванні їжі ви можете додавати спеції та трави, такі як орегано, паприка, часник та різні інші спеції та трави. Трави та спеції мають певні сполуки, які природним чином підвищать міцність кісток.

Write a comment